Sådan køber mange danskere ind…

oprettet d. under

 
  • Et pund hakket oksekød, en pakke smør og et sæt surroundhøjttalere; Det bliver 1.433,95 – På beløbet spørger den rare kassedame…
 

Idéen til denne indsigtsartikel, kom egentligt af et besøg på genbrugspladsen. En ældre mand spurgte til hvad FreQuence egentligt arbejder med og svaret var højttalere. Det syntes han var flot at det kunne løbe rundt da han så hvor meget ”plastic elektronik” der hurtigt fandt vej tilbage til genbrug/skrot. ”Det ser helt nyt ud når det kommer ind, men det virker sgu aldrig”! Danskere køber enorme mængder billig elektronik og det meste ender op i Indien eller Afrika, hvor det fragtes ud af landet som skrot.

Lige præcis budskabet om at købe rigtigt første gang, er en af vores kraftigste anbefalinger til alle kunder der står og skal anskaffe nye højttalere. Det er faktisk billigere at købe rigtigt første gang end at skifte ud hvert andet år. I bonus får man tilmed væsentligt højere kvalitet og dermed bedre oplevelser med sin musik og film.

Et sæt FreQuence højtalere skønnes at have en gennemsnitlig levetid på 15-20 år, da vi bygger på de absolut bedste produkter og ikke falder for fristelsen til at lave billige højttalere med enheder der er konstrueret til ringe gengivelse og kort levetid.

Det er det letteste i verden at sende nogle tegninger af sted til producent og aftale at de højest må koste 125,- i indkøb og så sælge højttaler sættet for 1.200,- vejl. ud. Problemet er blot at det ikke er muligt at lave god lyd og holdbar kvalitet for de penge, men de ser fine ud og sælges via dygtig markedsføring i almindelige dagligvarebutikker.

 
Uddrag af miljøstyrelsens rapport:

Sammenlagt vurderes det, at der eksporteres 300-350 containere om året til fortrinsvis Mellemøsten (Libanon) og Vestafrika, med omkring 2.500 tons brugte elprodukter. Heraf er de ca. 130 containere fra hjælpeorganisationer under ordningen ”Genbrug til Syd”, som støttes af DANIDA.

Eksporten til Afrika og Mellemøsten omfatter først og fremmest hårde hvidevarer fra udlejnings- og salgsbutikker, som afleverer/videresælger brugt udlejningsudstyr samt gamle produkter tilbagetaget fra forbrugerne. Derudover indeholder eksporterne især brugte stereoanlæg, tv-apparater, radioer, dvd-afspillere og lignende.

De fylder for meget, det ødelægger indretningen, de skal stå bag sofaen osv…

Ja; vi kender godt argumenterne som mænd, men er det ikke på tide vi tager os sammen og kræver den lille del af stuens indretning tilbage?! Jeg må dog skynde mig at tilføje at flere af vores kunder har haft deres bedre halvdel med og her er det ofte ”fruen” der vælger at gå efter de større og gode modeller. Med risiko for at virke lommefilosofisk, vil jeg tro det skyldes to primære faktorer:
1. Hun vil være sikker på at han ikke fortryder og vil ud og handle lyd igen efter kort tid
2. Når man får chancen for at sammenligne produkter direkte, er det pludseligt nemt at høre forskellen på stort og småt samt godt og mindre godt.

Fakta forbliver at et godt valg af højttalere, giver store oplevelser og måske endda lyst/mulighed for at slukke fladskærmen en gang i mellem og hygge sig med god musik og minder fra dengang … 

Kort sagt; vælg fornuftigt første - og næste gang!
 

Kommentar(er) 1

Skriv din kommentar