Scanspeak Ellipticor

Man ser straks at det mest iøjnefaldende ved de nye Ellipticor enheder fra Scanspeak er selve formen på membranen der er elliptisk og ikke rund, som vi er vant til.

scanspeak ellipticor enheder

Enhederne fra Ellipticor serien er nytænkende!

Diskanten bryder også med den velkendte “kegle” i Scan-Speak Revelator serien, der er designet til at reducere keglefunktioner. Ellipticor gør op med de sædvanlige cirkulære magnetsystemer og via en ny elliptisk svingspole og magnetgab, er det muligt at bryde den normale opbrydnings adfærd ved at have forskellige afstande mellem voice coil og surround, hvilket reducerer mode amplitude (der er flere tilstande, men de er langt mindre signifikante), hvilket resulterer i meget lavere forvrængning.

 

Det er også bemærkelsesværdigt, at enhederne bruger det unikke SD AirCirc magnet system der optimere luftens bevægelse inde i kammeret gør op med det traditionelle magnet systems struktur med en enkelt magnet til en åben magnet kreds delt op i 6 separate neodymium sluser. Dette, i kombination med kammeret, resultere i eliminationen af refleksioner og resonanser, som er svagheden i en traditionel enhed.

 

Læs også mere om den meget roste Revelator serie eller enhederne i Illuminator serien  fra scanspeak her.