Højttaler Selvbyg

- Af Torben Mikkelsen
Ansat i Dansk Audio Teknik 1995, efter, i en årrække, at have udviklet højttalere til brug i lydstudier.
Blev i 2001 ansat i DST (Danish Sound Technology) der for første gang sammenlagde Vifa, Peerless & Scan-Seak. Opgaven var simpel; rejs ud i verden til højttaler producenter og hjælp dem med at finde de rette enheder til deres applikationer.
Var med til at implimentere produktion og udvikling i Kina omkring vores car-audio program.
Tymphany hed det amerikanske firma der tog de tre varemærker over i 2003. Arbejdede fortsat for Tymphany indtil 2007, hvor jeg trådte ind i FreQuence.
Det var en MEGET forkortet udgave og måske en dag jeg vil skrive den fulde historie bag de tre varemærker samt Wavecor som blev født midt i det hele af mine kollegaer Allan Isaksen og Per Madsen - men nu til sagen ;)


For at forstå  højttalerselvbyg, så lad os først slå fast hvad en færdig varemærke højttaler i en given butik indebærer:
- Fabrik
- Produktion
- Udvikling
- Design
- Emballage
- Ansatte
- Marketing
- Distribution
- Butikker + medarbejdere her

Fakta: Når du bygger selv, sparer du flere af de tunge omkostninger. Fabrikken flyttes simpelthen hjem til dig et par dage. Dermed kan du få de kostbare lækre sager i din højttaler, for færre penge.


At bygge selv er ikke bare en kasse med billige enheder og tilfældig elektronik - ikke hvis det kommer fra FreQuence!
Byg kun på det bedste...
Sammensætningen af vores varemærker, er ikke tilfældig. Mundorf må ses som forgangsmænd for de bedste delefilter vi kan opdrive i dag. Derfor sidder de i rigtigt mange virkeligt high-end højttalere. Samme gælder WBT (Worlds Best Terminals) når det kommer til vores tilslutninger og kabelstik.
Hypex har siden 90'erne stormet frem og vist os hvor godt en subwoofer forstærker kan laves. Det giver os mulighed for at bygge sindsygt gode subwoofere, når disse kombineres med enheder fra Wavecor, Vifa, Scan-Speak, Fountek, Celestion eller Peerless. Så mange valgmuligheder og kombinationer, at selv den etablerede industri må træffe sværre valg. Aldrig før har vi selvbyggere været så forkælet som i dag.

Pas på fælderne i Byg Selv...
Nr. 1. Når du skal træffe beslutningen, så lad være med at vælge det billigste. Der er tusinder af højttalere på markedet til under 1000,- for et sæt. Det er ikke dem du skal forsøge at hamle op med på pris - glem det. Gå efter de varemærker der sidder i dine drømmehøjttalere, i det omfang det er muligt.
Nr. 2. Ud over højttaler enhederne, er det delefilteret i højttaleren der er hele nøglen til det ultimative resultat. Naturligvis, kan man ikke bare taste lidt modstandsværdi ind i en eller anden hjemmeside og så få det perfekte delefilter ud - der skal meget mere til. Ellers ville alle producenter jo kunne spare hele deres udviklingsafdeling; ikke sandt...
Nr. 3. Kabinettet skal være realistisk i forhold til enhedernes optimale placering samt lige så vigtigt, den rette volumen.

Finder du ikke lige et færdig udviklet byggesæt i vores portefølge, men har en idé, så send lige en skitse, byg derefter kabinettet og lad os tune det ind for dig. Flere kunder benytter i dag denne mulighed. Projekterne vises ofte på vores Facebook side.

 


- Opdateres løbende i takt med ny teknologi åbner dørene for endnu bedre lyd, og vores søgen efter perfektion, hele tiden skærpres.
Venlig Hilsen
Team FreQuence